8 Haziran 2013 Cumartesi

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ(HAYVANAT BAHÇESİ)

   
        Yaz aylarında gidilebilecek en güzel yerlerden birisi Atatürk Orman Çiftliği...Yemyeşil ortamı, cıvıl cıvıl ortamı ile insanı rahatlatan bir ortamı var.
       
      Duyduğuma göre Türkiye'nin en büyük ve en eski hayvanat bahçelerinden birisi. Bir o kadar da büyük. Belli bir ücret ödedikten sonra girişten geçiyoruz. Burada, diğer hayvanat bahçelerinde bulunanlardan çok daha fazla hayan türü bulunuyor. Nesli tükenmekte olan hayvanları ya da yırtıcı ve tehlikeli birçok hayvan türünü görebiliyoruz burada. Timsahlar, yılanlar, aslanlar, pumalar, zürafalar, su aygırı , fil, akbabalar, atlar, midilliler, balık türleri, kuş türleri, maymundan ve daha saymayı unuttuğum birçok tür ... Özellikle maymunların bulunduğu kısım, hayvanat bahçesinin en kalabalık kısmı. Çok ilgi görüyorlar, atılan yiyecekleri kapıyorlar ve çok tatlılar gerçekten:) Ayrıca faytonlarda gezinti de yapılabiliyor burada. 

     Gerçekten diğer hayvanat bahçelerinden çok farklı, ve mutlaka Ankara'ya gelenlerin uğraması gereken bir yer bence. Muhteşem bir gezinti yaşayacakları kesin :)












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder