7 Nisan 2013 Pazar

RAHMİ KOÇ MÜZESİ

      Hem eğlenmek hem de şaşırmak için hem de öğrenmek ve çok güzel bir zaman geçirmek için en ideal müzelerden birisi.Müze deyince genelde  akla daha farklı yerler gelir.Ama bu müze hem çocuklara hem yaşlılara,yani her kesimden her yaştan insanlara hitap ediyor..

      Müze üç katlı..Her katta bir çok oda var.Her oda da birbirinden faklı şeyler..Her odada başka bir dünya var adeta."Acaba başka neler göreceğim" diye düşünmemek elde olmuyor gezerken.En çok yeri oyuncaklar kaplıyor. Benimde en çok ilgimi çeken kısım tahtadan oyuncakların sergilendiği kısım oluyor.Ama sadece oyuncaklarla da bitmiyor tabi.Eski model arabalar,motorlar,bisikletler,fotoğraf makineleri,televizyonlar,telefonlar,denizcilik malzemeleri...Bazı odalarda da mumdan yapılmış insan heykelleri bulunuyor.Ama gerçekten hiçbir farkı yok gibi.Ayırt etmek çok güç. Marangozlar,ayakkabı boyacıları..Bunlar gibi bazı meslekler canlandırılmış mumdan heykellerle.En alt katta ise doğum odası bulunuyor.Eskiden kullanılan doğum malzemeleri,ilaçları,odaları..Müzede çalan müzikler de birbirinden güzel,insanı sakinleştiren ruhunu okşayan bir tınıya sahip.
    
     Bana göre Ankara'daki en güzel ve en çok eğlendiğim müze Rahmi Koç Müzesi.Hem çocukluğuna hem de çok çok daha eskilere gidiyor insan.Hiç unutamayacağım,muhteşem vakit geçirdiğim bir gezinti oluyor benim için."İyi ki gitmişim" diyeceğiniz ve eminim tekrar gitmek isteyeceğiniz bir müze.Vakit kaybetmeden gidin derim ben..:)
   





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder