16 Mart 2013 Cumartesi

YEŞİL VADİ

                                           
         Her ne kadar gri bir şehir olarak bilinse de, kendine ait gizli kalmış hazineleri var Ankara'nın..'Yeşil Vadi' de bu hazinelerden birisi. Beytepe kampüsünde olduğu için, buradaki öğrenciler tarafından biliniyor genelde. Bu yüzden ilk olarak buradan başlamak istedim.

        Böyle güzel bir doğa harikasının katlanılmaz tek yeri,o merdivenleri olsa gerek.Yeşil Vadi'ye inmek biraz yorucu oluyor. Ama sonrasında gördüğümüz manzara, tüm sıkıntılara değecek güzellikte. Adı gibi her şey yemyeşil oluyor baharda. Kış ayında ise her yer bembeyaz... Göl kenarlarındaki banklar,oturup manzarayı izlemek için birebir.  Biraz daha ilerde bulunan gölde ise ördekler ,kuğular, kazlar ve onlara ait evler bulunuyor. Yeşil Vadi'ye gelip de, o kazlara ekmek atmadan dönülmez tabi :) Ekmekleri kapmak için verdikleri mücadeleleri ve sevinçlerini görmek de, insana apayrı bir huzur veriyor.  Gölün çevresinde ağaçların gövdelerinden yapılmış şirin banklar ve küçük masalar yer alıyor . Su sesleri eşliğinde piknik yapmak için  de mükemmel bir yer. Dışardan aileler de gelip piknik yapabiliyorlar burada. Göl kenarında yürüyüş yapmak, insanın ruhunu dinlendiriyor.   Kampüste kalan öğrenciler için de, böyle bir güzelliğe yakın olmak çok büyük şans. Yeşil Vadi'de herşey çok doğal . Baktığımız, gördüğümüz  her yer çok huzur verici .     
        
      Hacettepeli olup da, Yeşil Vadi'ye gitmeyen yoktur eminim. Ama Hacettepeli olmayanların, ya da olup da gitmeyenlerin,yani kısacası Ankara'da yaşayan herkesin mutlaka görmesi gereken bir yer Yeşil Vadi. Şiddetle tavsiye ederim:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder